Vacature KyK directeuren

Wat is KyK?

Bij KyK laten we kinderen zien wat zij de toekomst kunnen bieden. Daar is lef voor nodig. Waarom? Zonder lef kun je niet leren en kom je niet verder. Want leren doe je met vallen en opstaan, toch? Lef is volgens KyK vertrouwen op een goede afloop. Om vol zelfvertrouwen vooruit te durven kijken. Altijd met oog voor het kind. Bij KyK staat de toekomst elke dag voor de deur te trappelen. Om samen met de kinderen, leerkrachten en ouders op avontuur te gaan elke dag opnieuw. Duurzaam avontuurlijk onderwijs – verbonden met het platteland, en heel Fryslân. KyK, dat noemen wij nou Krêft yn Kollektyf.

Jij bent…

Een vernieuwer en nieuwsgierig. Je handelt vanuit een open vizier en je hebt oog voor verschillen. Je ziet dat we allemaal een verschillend perspectief op het leven hebben, zonder oordeel. Je bent een geboren leider, je kan goed luisteren en je bent een kei in organiseren en hebt een goed adres waar je taart kan bestellen om gezamenlijke successen te vieren.  Er komen dagelijks van alle kanten invloeden op je af en jij kiest de juiste daarvan om mee te nemen in jouw handelen. Ook creëer je een plek waarin jijzelf, het team en onze leerlingen kunnen oefenen, onderzoeken en kunnen ontdekken. Een plek waar ze met elkaar kunnen delen en plezier kunnen maken. Je biedt de veiligheid waarin iedereen kan groeien en leren. Je hebt oog voor de wereld om ons heen, de regio waarin we werken en je weet dat juist de verschillen ons verrijken als geheel.

Toe aan avontuur, iets nieuws, uitdaging en meer humor? Solliciteer direct voor één van onze posities.

Jij wilt een leven lang ontwikkelen…

Groei kent ontzettend veel variatie, want geen kind is hetzelfde en bij KyK vieren we die verschillen. Wij willen onderwijs bieden waar ieder kind de kans krijgt om écht te ontwikkelen, want de toekomst verandert elke dag en wij bereiden ze voor op een nieuwe wereld. Als KyK directeur krijg jij ook zelf de ruimte om je te ontwikkelen. Er is volop ruimte voor opleidingen en scholing. Ons motto is een leven lang ontwikkelen.

We zien dat de functie van KyK directeur zich niet laat vangen in een eenduidige omschrijving. We vinden dat deze rol moet meebewegen door wat er nodig is op een school en voor het schoolteam. Het is goed om te weten dat wij ons als stichting richten op het faciliteren en organiseren van de organisatie, dat het innovatie vermogen van alle teams zich optimaal ontwikkelt. Zo ontstaat er een lerende organisatie, met als doel verbinding tussen alle schoolteams. Jij bent hierin als KyK directeur een onmisbare schakel.

Concreet betekent dit dat wij opdrachten hebben voor ervaren directeuren maar ook vacatures voor startende directeuren. Een combinatie van twee directeuren op een opdracht is ook een mogelijkheid. We hebben kleine scholen en middel tot grotere scholen. Afhankelijk van de schoolopdracht, jouw drijfveren en ambities, jouw onderwijskundige en leidinggevende ervaring kijken wij samen op welke plek jij binnen KyK het beste tot jouw recht komt.

Nog even wat achtergrond info…

Op onze scholen bieden we avontuurlijk onderwijs aan in een uitdagende omgeving. Passend voor iedereen. Jouw belangrijkste uitdaging is om als leidinggevende de school en het team daarin te leiden. Integraal, met een coachende stijl en met oog voor een gezonde bedrijfsvoering. Daarin heb je lef en durf je nieuwe paden te bewandelen. Humor en kunnen relativeren vinden we van belang. Lachen en plezier horen bij een krachtig collectief.

Ben jij Kyk?

Met dit in ons achterhoofd zijn wij op zoek naar directeuren die deze filosofie met ons kunnen waarmaken. Een kans om het verschil te maken. In een organisatie waar je juist jouw team op onderwijskundig vlak het voortouw kan laten nemen. Het liefst willen we bij een gezamenlijke match zo snel mogelijk met je beginnen en natuurlijk doen we dat in overleg.

Wij zoeken structurele “samenwerkers” binnen KyK. Dit betekent dat het ons gaat om welke gezamenlijke visie en drijfveren wij gezamenlijk hebben. Dus of je als mens bij elkaar past. Binnen KyK staan wij open voor verschillende samenwerkingsvormen, of je nu een partnerschap als zelfstandige, in loondienst of via een andere wijze aan de slag wilt gaan, bij KyK is alles bespreekbaar. Wij werken samen vanuit de kracht van het collectief. Dit is goed voor een positieve werksfeer in de organisatie en ook een mooi voorbeeld voor onze leerlingen.

Solliciteren kan door ‘iets’ op te sturen op je eigen wijze manier. Reageer voor 15 december door ‘het’ op te sturen naar jente.bulthuis@kykscholen.nl. Voor vragen kan je bellen naar Maeike Penninga (HR-manager van KyK) en op onze (tijdelijke) website staat ook nog leuke informatie.